Το δέντρο της ελιάς ήταν το θέμα αυτής της εβδομάδας στο Νηπιαγωγείο μας.
Από την αρχή της χρονιάς το ελαιόδεντρο που έχουμε στο προαύλιο του σχολείου μας ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των παιδιών. Έτσι, μετά από φυσική παρατήρηση και διερεύνηση στην αυλή, στην τάξη γνώρισαν τη διαδικασία που ακολουθούν οι ελαιουργοί στο "λιομάζωμα" και τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου στη σημερινή εποχή αλλά και τα παλαιότερα χρόνια, μέσα από την παρουσίαση ψηφιακού εποπτικού υλικού.
Δοκίμασαν ελιές με ψωμί που, ομολογουμένως, άρεσαν πολύ στους περισσότερους. Έμαθαν για την υψηλή διατροφική αξία του ελαιόλαδου τόσο στα φαγητά όσο και στα γλυκά. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα ότι θα φτιάξουμε κουλουράκια με λάδι στην τάξη. "Διάβασαν" τα υλικά της συνταγής, μέτρησαν τις ποσότητες, ζύμωσαν και έπλασαν κουλουράκια. Το σχολείο μας γέμισε με μικρούς ζαχαροπλάστες!
Ευχαριστούμε τους γονείς που με μεγάλη προθυμία μας έφεραν τα απαραίτητα υλικά!